Keten takım elbiselerden örgü kazaklara, aksesuardan sezonun olmazsa olmaz parçalarına dek birçok moda unsuru İtalyan çinilerinden ve altmışların batik desenlerinden ilham alıyor
Pamuklu iplikten kazan, Cains Moore; kapüşonlu, naylon, bomber mont, Dior; çizgili, koton pantolon, Briglia 1949; güneş gözlüğü, Doubleice. İpek takım elbise, Emporio Armani; keten gömlek, Ardusse; fırçalanmış dana derisinden makosenler, Moreschi; numaralı gözlük, Good’s.
Ünlü Fransız fizik teorisyeni Jules Henri Poincaré şöyle der: “Bir geometrik şekil diğerinden daha doğru olamaz, sadece daha uygun olabilir”. Modern kaos teorisinin temellerini atan bir kaotik determinist sistemi keşfeden ve Poincaré Varsayımının (matematikteki en karmaşık problemlerden biri) babası olan matematikçi, elbette modadaki desenlerden söz etmiyordu. Ancak bu cümledeki terimleri ödünç alarak hazırladığımız moda sayfalarında, yazı kapatırken kullanabileceğiniz parçaların hangisinin daha uygun olacağına (madem ki “daha doğru” diye bir şey yok) karar verebilirsiniz. Geometrik çizgiler, Louis Vuitton’un Monogram Shadow parçalarında, aksesuarlarında ve kıyafetlerinde görülürken, Ermenegildo Zegna imzalı gömlekte Antik Mısır döneminde belki de yanlışlıkla ortaya çıkan, ancak altmışlarda kesinlikle çiçek çocuklarla özdeşleşen renk cümbüşü, batik boyama izlerine rastlanıyor. Geometri sadece desenlerde değil, kesimlerde de ortaya çıkıyor. İngilizlerin “laid back attitude” olarak adlandırdıkları rahatlık için geniş, daha geniş, daha da geniş kalıplar yaratılıyor.