The Ritz-Carlton, İstanbul’dan toplumsal farkındalığa anlamlı destek

The Ritz-Carlton, Istanbul, Pour La Bonte iş birliği ile Tohum Otizm Vakfı öğrencilerinin geleceğine ve toplumsal farkındalığa destek oluyor. Haftanın son gününü aile üyeleri ve dostlarla birlikte leziz ve keyifli bir şekilde geçirmek isteyenler için Atelier Real Food restoranda sunulan ‘Farm to Brunch’a yapılan her rezervasyonla otizmli çocukların istihdamına ve geleceğine katkı sağlanıyor.

Otizme farkındalık yaratabilmek ve destek sağlamak adına başlatılan iş birliğinde brunch rezervasyonlarından elde edilen gelirin 50 TL’si otizmli çocukların istihdamı için kullanılıyor ve bunun karşılığında minik ellerin hazırladığı bileklikler brunch misafirlerine hediye ediliyor. 2018 yılında Tohum Otizm Vakfı’nın okulunda eğitim alan öğrencilerin eğitim bursunu sağlamak amacıyla kurulan Pour La Bonte’nin atölyesinde gerçekleştirilen bileklik yapımı, otizmli çocuklar için bir istihdam alanı yaratırken, çocuklar üzerinde gözlemlenen olumlu etkisi nedeniyle Tohum Otizm Vakfı Okulu’nun eğitim programına dahil edilmiştir.

Mevsimin en taze ürünleri ve yerli üreticiden tedarik edilen tatlar eşliğinde keyifli bir Pazar günü geçirirken, otizmli çocuklara destek olabileceğiniz ‘çiftlikten masaya’ konseptli ‘Farm to Brunch, 12.00 – 15.00 saatleri arasında Atelier Real Food’ta sizleri bekliyor. 

Boğaz’a karşı canlı müzik programının eşlik ettiği ‘Farm to Brunch”, her hafta farklı temalarda hazırlanacak bir adet kokteyl dahil kişi başı 285 TL fiyatla sunuluyor. 06-12 yaş arasındaki minik misafirler %50 indirimden faydalanırken,  6 yaş altındakiler ücretsiz olarak ağırlanıyor. “Toplumda Ayak İzleri” kapsamında yürütülen bu iş birliği ile her brunch rezervasyonunun 50 TL’si Pour La Bonte aracılığı ile Tohum Otizm Vakfı öğrencilerinin istihdamı için kullanılıyor.
Detaylı bilgi ve rezervasyon: 0212 334 41 88

Otizm Hakkında

Bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Doğuştan gelen ve yaşamın ilk 3 yılında fark edilen gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artıyor. 1985 yılında her 2.500 çocuktan birine otizm tanısı konulurken, bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya gelmektedir. Dünyada her 20 dakikada 1 çocuğa otizm tanısı konulmaktadır.  Ülkemizde 0-19 yaş grubu arasında yaklaşık 434.010 otizmli çocuk ve gencimizden, okullaşabilen ve eğitime erişebilenlerin sayısı sadece 30.050’dir. Eğitim her çocuğun anayasal hakkıdır ama otizmli çocuklar için eğitim haktan da öte tek çaredir. 

Otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor. 

Tohum Otizm Vakfı Hakkında

Tohum Otizm Vakfı; 2003 yılında otizmli çocuklarımızı erken tanı ve eğitimle topluma kazandırmak, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şart ve fırsatlarla yararlanabilmeleri sağlamak amacıyla kar amacı olmayan, kamu yararına kurulmuş olan bir eğitim ve sağlık vakfıdır. Vakıf çalışmalarını bilimsellik, önderlik ve öncülük, paylaşımcılık, kurumlar arası iletişim ve iş birliği, kaynaklarda verimlilik ve etkililik, güvenirlik, şeffaflık ve insana ve çocuğa değer vermek ve en iyi hizmet haklarını gözetmek ilkeleri doğrultusunda hem ulusal hem de uluslararası çapta sürdürmektedir. 

Pour La Bonte Hakkında

Pour La Bonte, 2018 yılında Tohum Otizm Vakfı öğrencilerinin eğitim bursunu sağlamak ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuştur. Bileklik yapımının çocuklar üzerindeki olumlu etkisi üzerine Tohum Otizm Vakfı’nın eğitim programı dahiline girmiştir. 2019 yılında Tohum Otizm Vakfı bünyesinde faaliyete geçen Pour La Bonte Atölye’de, otizmli öğrencilere hem faaliyet alanı hem de istihdam sağlamaktadır. Aynı zamanda “Kardeşim İçin” projesi ile özel okul işbirlikleri ile otizmli bireylerin akranları arasında farkındalık yaratarak kaynaştırma programlarına destek olmaktadır. Bu zamana kadar emekleriyle marka ve ürünlere destek olanlar arasında Selçuk Yöntem, Tilbe Saran, Bekir Aksoy, Enis Arıkan, Halim Ercan, Nur Tuğba Algül, Çiğdem Seferoğlu, Nur Bilen Yavuzer, Ferhan Talip, Sercan Badur, Alper Saldıran,Gamze Cizreli gibi isimler bulunmaktadır.